Kunstkring 'T alent

kw_logo

Kunstroute Werchter

Sinds jaar en dag is er grote creativiteit in Werchter, dat bekend is om zijn groot jaarlijks muziekfestival. Minder zichtbaar is de creativiteit van zijn beeldende kunstenaars. De Kunstroute wil het publiek de kans geven om thuis bij de kunstenaars kennis te maken met hun werk. Reeds 6 keer werd dit evenement georganiseerd in dit mooie landelijke dorp aan de samenvloeiing van Dijle en Demer. De route leidde telkens langs verschillende kunstenaars binnen de gemeente, met een zeer variabel aanbod: beeldhouwwerk, grafiek, schilderkunst, papierkunst, tekenen, fotografie, keramiek, woordkunst, patchwork, muziek, ...

Kunstroute Werchter 2019

In het weekend van 4 en 5 mei 2019 (telkens van 13.00 u. tot 18.00 u.) kon u samen met familie en vrienden de kunstwerken van verschillende getalenteerde kunstenaars uit Werchter en omstreken bewonderen tijdens de 6de editie van onze kunstroute.

Sponsors

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door:

logo_lotto

Routeplan

Deelnemers (6de editie - 2019)

Dit jaar nemen er meer dan 35 kunstenaars deel aan onze kunstroute. Hieronder kan u een overzicht vinden van al onze deelnemende kunstenaars en de locatie waarop u hun kunstwerken kan bezichtigen.

U kan een afgedrukte versie van deze kaart op elke kunstenaarslocatie bekomen in ruil voor een vrije gift.


Johan Gybels

Olieverf op doek

De onderwerpen van mijn werken (olieverf op doek) worden boven de sfeer van hun alledaagsheid getild en bezield met een ander leven, zij manifesteren zich in een andere dimensie. Ik bevestig op die manier de vitaliteit van het bestaan van de dingen die ik weergeef en durf me te verzetten tegen de eentonigheid van de vertrouwde realiteit.

1 Cultuurhuis 'De Jack-Op', Amerstraat 1

Gudrun Van Reeth

Schilderkunst

Schilderen is voor Gudrun een passie. Inspiratie vindt ze in overvloed en kent een grote diversiteit aan verschillende onderwerpen. De schoonheid, het kwetsbare en het mysterieuze zijn elementen die ze gebruikt in haar personages en in haar landschappen.

1 Cultuurhuis 'De Jack-Op', Amerstraat 1

Nanda Neefs en Gerda Nackaerts / NaDa

Lino schilderijen

Linosnede schilderen Figuratief of Abstract geordend of chaotisch.

1 Cultuurhuis 'De Jack-Op', Amerstraat 1

Brigitte Sagehorn

Sieraden en handtassen

Handgemaakte sieraden en handtassen.

2 Hangar, Hanewijk 20-22

Martine L'enfant en Rita Jacobs

Kantklossen

Kantklossen is een moderne kunst. Deze kunst of ambacht bestaat niet alleen maar uit doekjes met witte linnen draden, maar tegenwoordig maakt men allerlei creaties met alle mogelijke kleuren en met alle mogelijke materialen.

2 Hangar, Hanewijk 20-22

Kavita Vlieghe

Origami

Ik, Kavita Vlieghe, presenteer origami (de kunst van het papiervouwen) dikwijls met aquarellen en zelfgeschreven gedichten. Origami gaat van eenvoudig tot zeer complex, toch dient het altijd goed gevouwen te zijn, maar de eenvoudige vormen weerspiegelen het best de Japanse cultuur en voor geïnteresseerden wil ik graag ook demonstraties geven.

2 Hangar, Hanewijk 20-22

Flor Hermans

Beeldhouwkunst

Als gewezen leerling hogere graad beeldhouwkunst aan de Hagelandse academie voor beeldende kunsten te Aarschot, is Flor reeds enkele jaren actief als beeldhouwer.Door de vele tentoonstellingen in en buiten de regio, de deelname en organisatie van verschillende kunstmanifestaties is Flor een gewaardeerd kunstenaar.

3 B&B De Hanewijkhoeve (tuin), Hanewijk 68

Annitta Everaert / Annievera

Aquarel en acryl

De onderwerpen van mijn werken (olieverf op doek) worden boven de sfeer van hun alledaagsheid getild en bezield met een ander leven,zij manifesteren zich in een andere dimensie.Ik bevestig op die manier de vitaliteit van het bestaan van de dingen die ik weergeef en durf me te verzetten tegen de eentonigheid van de vertrouwde realiteit.

In aquarel kan ik mij uitleven bij het schilderen van dieren: honden en paarden, maar vooral vogeltjes. Ook een eigenzinnig abstract: aquarel en oostindische inkt acryl is voornamelijk klaprozen.

4 Schuur Schapenboerderij, Eggelbroek 6

Herman Van Baelen

Schilderkunst

4 Schuur Schapenboerderij, Eggelbroek 6

Walter Vannetelbosch

Schilderkunst

Walter verrast ons met zijn realisme.

5 Hanewijk 84

Filip Bastien

Proza

Al toen hij klein was, gooide Filip Bastien gedichten uit zijn pen. Later maakte hij - met de kopieermachine van diens vader - schoolkrantjes. Zijn schrijftalent raakte ondergesneeuwd door studies en door vaderschap. Nu heeft hij de pen weer opgenomen en zijn debuutroman uitgebracht. In Winteruren gaat Filip op zoek naar het leven van zijn grootvader Richard Van Waeyenberghe. En er staat nog ander werk op de steigers. Filip Bastien voert je mee langs de valkuilen van het schrijven. Van hem verneem je de stappen die je als schrijver moet volgen voor een boek op de planken ligt.

6 Schuur festivalsite, Haachtsesteenweg 9

Danielle Matthijs en Anne Brems

Gemengde technieken

Danielle Matthijs en Anne Brems zijn al vele jaren actief in de wereld van gemengde technieken. Ze stellen, samen met deelnemers aan hun workshops, hun project "Minis" voor. Ontdek zeer uiteenlopend werkjes in mixed media op 12x12 cm.

6 Schuur festivalsite, Haachtsesteenweg 9

Rita Rayé / Wanagi

Intuïtieve klank

Akoestische en elektronische intuïtieve Klanken. Zondag 5 mei, locatie: kerk van 15u tot 15u20 - 16u tot 16u20.

7 Kerk Werchterplein (enkel op 5/5)

Roger Reip / Atelier Oude Pastorie

Aquarel

Aquarel atelier bestaat uit 20tal leden die wekelijks samenkomen onder leiding van Roger Reip om hun eigen stijl verder te volmaken.

8 Oude Pastorie, Werchterplein 21

André De Tollenaere / Dras Lauwrijken

Acryl pouring

Dras Lauwrijken is altijd gefascineerd geweest door kunst. Zijn abstracte bewerking van arduin en eik, daar ken je hem misschien van. Momenteel werkt hij echter met acrylverf en zoekt hij zijn artistieke grenzen via pouring technieken.

9 Galerij Iris, Werchterplein 5

Daisy Deliën

Schilderkunst

In mijn werken ga ik opzoek naar de emotionele toestand van mensen. Het individu is niet belangrijk maar wel het gevoel dat erachter schuil gaat.

9 Galerij Iris, Werchterplein 5

Lieve Kempeneers / LK

Mixed materials

Van papierkunst naar mixed materials.

9 Galerij Iris, Werchterplein 5

Mieke Vanden Eynde

Mixed media

Mieke Vanden Eynde bewerkt beelden uit het verleden en creëert zo een gevoel van vergane glorie, van waardevol en waardeloos, van nostalgie en tristesse, van charme en potsierlijkheid. Ze bewerkt minutieus die dierbare momenten en er ontstaat een nieuwe beeldtaal met een knipoog naar het verleden.

10 Atelier 3, Walstraat 3

2 jaar geleden overleed Jos Van Moorhem.
Net geen 60.
Zijn grafiek kleurde ons leven.
Zijn techniek ongeëvenaard.
Net een nieuwe, beeldende weg in geslagen.
Kort voor zijn dood “had hij graag met Mieke samen gewerkt”.
Awel, dan doen ze dat alsnog.

Jos Van Moorhem

Rozelien Vermeiren

Tekenkunst en andere

Ik ben een studente die zich interesseert in verschillende kunstdisciplines. Ik teken voornamelijk manga, maar maak ook andere werken en werk met verschillende technieken.

11 Rochusstraat 7

Maria Winnepeninckx

Aquarel, pastel en acryl

Ik ben Maria, ik woon al heel mijn levenin werchter en ik schilder voornamelijk portretten of dieren of mooie landschappen.

12 Rochusstraat 17

Maria Van Bael

Schilderkunst

Ik werk graag met olieverf, aquarel en bister, en sinds kort probeer ik ook collages te maken. "De mooiste Kunst is Levenskunst" - Cicero -

13 Sint jansstraat 109

Charlotte Vandenberghe en Bart Michielsen / glücklich

Zelfgemaakte houten spulletjes: gepersonaliseerde lightboxen, dierenpuzzels, cadeaulabels, wenskaarten, ...

Glücklich maakt leuke ambachtelijke spulletjes, zoals personaliseerbare lightbox’en, wenskaarten, cadeaulabels, puzzeldieren, … .

Hiernaast verzorgen we ook grafisch unieke ontwerpen voor bijzondere momenten.

14 Glücklich, Grotestraat 42

Frans Wouters

Keramiek

Ik was altijd gefascineerd door de elementen aarde en vuur. Klei biedt vele mogelijkheden om in bepaalde vormen te dwingen waardoor na het bakken zowel functionele als unieke objecten ontstaan en waardoor ik ook kan tonen dat aarde en vuur met elkaar verbonden zijn.

15 Vondelweg 83 (tuin)

Anne Cornil en Pol Lemaire

Beeldhouwen

Arduin helpt mij bij het vinden van de adel en de armoede van de geest, die het lawaai van de wereld verstillen (P.L.). L'art est un défi au chaos (A.W.).

16 Grotestraat 199

Replayers

Recyclage-art

AReplayers maken o.a. kunstige muziek-instrumenten,speelgoed uit recyclage-materialen. Installaties (en animatie) in de tuin tijdens de kunstroute.

17 Varentstraat 154

Michel Demey / DYM

Schilder, beeldende kunst

Ik, Demey Michel, artiestennaam DYM, ben al enkele jaren bezig met het maken van schilderijen en beeldjes. Hiervoor laat ik mij inspireren door alle soorten materialen die op mijn pad komen.

18 Hoogland 117

Monika Denolf

Keramiek - beeldhouwen - recyclagekunst

Gezichten zijn het thema in mijn recyclagekunst.

Mijn drijfkracht achter mijn beeldhouwwerken is interne spanningen.

In mijn keramiek zoek ik vaak naar contrasten, ruw-glad, blinkend-mat.

19 Hoogland 57

Jeroen Baldewijns en Goedele Smeyers

Fotografie/schilderkunst

Jeroen en Goedele delen een sterke passie voor de natuur en proberen dit reustgevende onderwerp op een creatieve manier vast te leggen met de camera. Na ruim tien jaar van intensieve natuurfotografie, hebben zij zich de laatste jaren op een paar thema's toegespitst, zoals:'creatieve natuurfotografie', 'water in al zijn vormen' en 'beversporen'. Goede hanteert bovendien ook regelmatig het schilderpenseel om deze onderwerpen verder te verdiepen.

20 Hogeweg 88

Lut De Rudder

Tekenen

Met een abstraherende tekentaal probeer ik de indrukken van de mij omringende wereld weerte geven. Daardoor wordt het visuele herkenbare vaak verlaten om door te dringen tot een diepere gelaagdheid van het bewustzijn.

21 Hogeweg 78